Vi tror att din e-postadress är felaktig. Var snäll och besök Mitt La Redoute för att rätta till problemet.
  • 0

Storleksinformation

Se måttabeller

Dam

Underdelar (byxor, shorts och kjolar); vi rekommenderar att man beställer en storlek större än sin vanliga storlek. De minsta storlekarna är undantag. Har du en svensk storlek 32, 34 eller 36 så behöver du alltså inte ”gå upp” i storlek.

Överdelar (blusar, tröjor, jackor, etc.); våra storlekar är ungefär en halv storlek mindre än vad vi är vana vid i Sverige. Är du till exempel en liten storlek 40, så kan du behålla storlek 40. Men om du har storlek 40 på gränsen till 42, bör du välja storlek 42. Överdelar anges ibland i dubbelstorlekar. En storlek 38/40 motsvarar en svensk storlek 36/38. Behöver man normalt storlek 38 så blir det rätt om man beställer storlek 38/40, men om man brukar ha storlek 40 bör man gå upp till storlek 42/44.

Storlekarna för ytterplagg stämmer överens med våra svenska storlekar.

Underkläder

Trosor är ungefär en halv storlek mindre än svenska storlekar. Är du lite osäker på storleken, så välj hellre den större storleken. När det gäller BH har vi ett speciellt storlekssystem med koder eftersom man använder helt andra mått i Frankrike. Din BH-storlek hittar du i vår tabell.

Skor

För skor använder vi samma storlekssystem som i Sverige. Men precis som i vanliga skoaffärer kan du behöva gå upp en storlek om det är en spetsig modell. Leverantörer av vissa sportmärken rekommenderar ibland att välja en skostorlek större än normalt. Detta framgår i så fall tydligt i texten.

Barn

Barnkläder beställs i centilong, det vill säga hur långt barnet är i cm. Det är alltså samma storlekssystem som vi använder i Sverige. Däremot kan byxor, shorts och kjolar vara något små i midjan. Så om barnet befinner sig mellan två storlekar, välj då den större.

Sport

Kläderna kommer från olika varumärken vars storlekssystem kan variera. Storleken du beställer stämmer överens med våra måttlistor och därför kan storleksmärkningen inuti plagget i vissa fall vara en annan. Därför är det VIKTIGT att alltid prova plaggen först, och inte anta att man fått fel storlek levererad!

Herr

Överdelar (skjortor, tröjor och t-shirts): beställ din vanliga storlek. Våra herrstorlekar är inte mindre än de svenska storlekarna.

Underdelar (byxor och shorts); ofta används franska herrstorlekar. Du hittar din franska byxstorlek i vår måttlista. I tabellen anges även tumstorlekar, för att du lätt ska hitta din franska storlek.


Se måttabeller
Dessvärre är produkten slutsåld! Använd gärna vår sökfunktion eller leta i vår meny för att hitta en likvärdig produkt.