Vi tror att din e-postadress är felaktig. Var snäll och besök Mitt La Redoute för att rätta till problemet.
  • 0

Köpinformation

La Redoute köpvillkor
Ångerrätt
Leveranssätt

VAD HÄNDER NU MED?

Min order
Min faktura
Min konto

La Redoute Köpvillkor

Priser

Våra priser kan ändras av omständigheter som La Redoute Sverige AB inte råder över, till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms.
I alla priser ingår moms med 25%. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser med motsvarande belopp.
Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.

Lägsta ordergräns

Lägsta ordergräns som expedieras är 199 kr

Våra avgifter för närvarande

Fraktavgift 49,90 kr
Express24 69 kr
Postförskottsavgift 49 kr
La Redoutes faktureringsavgift 29 kr
Faktureringsavgift 19 kr
Returavgift 45 kr
Webbretur 35 kr
Hemkörningsavgift kl 17-21 95 kr
Outlösta paket 199 kr

Betalsätt

1. FAKTURA - betala i slutet av månaden. Fakturan kommer med posten runt den 20:e varje månad. Du betalar endast för de varor du väljer att behålla. Faktureringsavgift f.n. 19 kr. Se villkor för faktura här.
Vi kan för tillfället inte erbjuda samlingsfaktura till nya kunder utan erbjuder istället vår La Redoute-faktura

2. LA REDOUTE-FAKTURA - Prova dina varor hemma innan du betalar i slutet av månaden. Faktureringsavgift f.n. 29 kr per köptillfälle. Se mer information här.

3. KONTO - dela upp betalningen i upp till 36 mån. Betala i den takt som passar dig (från 50 kr/mån). Ingen uppläggnings-, fakturerings- eller årsavgift. Effektiv årsränta f.n. 29 %. Se villkor för konto här.

4. POSTFÖRSKOTT - betala direkt när du hämtar ditt paket. Betala dina varor samt en postförskottsavgift f.n. 49 kr direkt på utlämningsstället.

5. KORT - betala direkt i kassan på laredoute.se. Vi accepterar nordiska Visa och Mastercard. Vi krypterar alltid kortnumret, vilket gör köpet säkert. Om du vill veta mer om säkerheten kring kortbetalning kan du läsa mer om krypteringen under Teknisk information.

All återbetalning vid returer/reklamationer kommer att ske som vanligt även efter att laredoute.se har stängt. Läs nedan under rubriken ”Återbetalning”.


Personnummer

I samband med din registrering använder vi ditt personnummer för att kontrollera din kreditstatus och din adress. Kreditupplysningen vi gör registreras inte i några offentliga register och är alltså inte synlig för andra företag eller personer.

Leveranser utanför Sverige

La Redoute Sverige levererar endast inom Sverige. För leverans till övriga länder hänvisar vi till laredoute.com

Skicka inga förskott

Vi ansvarar inte för pengar, checkar och frimärken som skickas i brev.

Minderåriga

Minderåriga (under 18 år) måste ha målsmans godkännande för att få beställa.

Personuppgifter

La Redoute är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnar till oss som kund och dessa behandlas av La Redoute Sverige AB för att kunna administrera dina inköp, samt i marknadsföringssyfte. Dina personuppgifter kan lämnas ut till och behandlas av La Redoute moderbolag La Redoute International och våra samarbetspartners för marknadsföringsändamål.
Som ett led i vår marknadsföring analyserar vi uppgifter, däribland personuppgifter, kring dina inköp och din aktivitet på våra sidor på sociala nätverk samt vår hemsida. Vår marknadsföring kan därför i många fall utformas så att den passar just dig. Uppgifter som vi analyserar kan exempelvis vara senast gjorda inköp, betalsätt och kontosaldo om du har registrerat ett konto hos oss. Vi kan komma att spara dina personuppgifter upp till tre år efter att ditt kundförhållande med oss har upphört. Vi ser dig som vår kund under den tid som du avbetalar något av dina köp hos oss, som din eventuella garantitid löper på någon produkt som du har köpt av oss, som du prenumererar på vår katalog, som du kontinuerligt besöker vår hemsida eller några av våra sidor på de sociala nätverk som vi är aktiva på och som du använder dig utav någon av våra mobiltelefonapplikationer.
Genom köp av någon produkt ur vårt sortiment, registrering av konto hos oss, beställning av vår katalog och/eller besök på någon av våra sidor på sociala nätverk samtycker du till sådan behandling av dina personuppgifter som anges ovan. Du kan helt eller delvis återkalla ditt lämnade samtycke genom skriftligt meddelande till oss på nedan angivna adress.
Om du inte vill att dina uppgifter ska användas för direktmarknadsföring eller om du vill ändra/rätta till några uppgifter, maila service@laredoute.se, faxa 033 - 48 20 30 eller skriv till:
La Redoute Sverige AB
504 80 BORÅS
Som kund till La Redoute Sverige AB har du rätt att en gång per år få information om hur dina personuppgifter används. Skicka i så fall din begäran till adressen ovan. Du har även rätt att begära att vi rättar eller tar bort felaktiga uppgifter om dig.

Medlem i svensk distanshandel

La Redoute Sverige AB är medlem av Svensk Distanshandel, före detta Svenska Postorderföreningen, som har satt upp en rad bestämmelser för att du ska kunna handla tryggt.
Adressen till SDH är:
Svensk Distanshandel
Torggatan 19
503 34 Borås
www.distanshandel.se

Force majeure

La Redoute Sverige AB är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet.
Befriande omständigheter är bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden.

Support och tillgänglighet

Vi besvarar frågor via e-post inom 24 timmar från det att vi mottagit din förfrågan. Tidsgarantin gäller dock endast faktiska köp och beställningar, samt under vardagar. I de fall vi inte lever upp till tidsgarantin påtar vi oss att inom 24 timmar meddela kund om fördröjningen, samt orsak till denna.

30 dagars ångerrätt

Din ångerrätt är oförändrad även efter att laredoute.se har stängt. Kontakta La Redoutes kundtjänst fram till den 31/5 och därefter Ellos kundservice på 033-33000 för att hantera dina ärenden.
Ingen affär är avslutad förrän du fått, provat och godkänt dina varor. Du ska vara helt nöjd, annars får du pengarna tillbaka.
Den lagstadgade ångerfristen uppgår till 14 dagar från den dag du tar emot varan. Hos La Redoute har du 30 dagars ångerrätt efter det att du mottagit varan. Du har rätt att öppna förpackningen för att kontrollera att varan är felfri. Du har även rätt att ångra köpet om leveransen av varan är försenad. Ångerrätten gäller på allt i katalogen och på hemsidan.
För att utnyttja din ångerrätt meddelar du La Redoute via mail, telefon eller brev inom ångerfristen. Fyll i retursedeln som bifogas i ditt paket och skriv vad du returnerar. Använd den förbetalda postorderretur etiketten som finns med på följesedeln. När vi fått tillbaka varan betalar v, inom 30 dagar tillbaka det belopp du betalat, samt avgifter (postförskott och frakt) om hela ordern är returnerad.
Vid retur tillkommer returfrakt. Varan måste skickas tillbaka i väsentligen oförändrat skick. Vi ber dig om möjligt att returnera varan i originalförpackningen som postpaket eller brev. Returfrakt debiteras oavsett paketets storlek eller antal artiklar. Du kan även göra din retur via vår hemsida laredoute.se

Ångerrätt

Vid retur tillkommer en returavgift.
Väljer du att returnera hela ordern och inget är skadat, betalar vi tillbaka hela beloppet inklusive avgifter för postförskott och frakt.
Väljer du att returnera del av ordern betalar vi inte tillbaka avgifterna (detta beror på att avgifterna är samma oavsett hur många varor man beställt).

Reklamation

Din reklamationsrätt är oförändrad även efter att laredoute.se har stängt. Kontakta La Redoutes kundtjänst fram till den 31/5 och därefter Ellos kundservice på 033-33000 för att hantera dina ärenden.
Gäller det en använd vara, ta kontakt med La Redoute på 033 - 48 20 00. Är paketet skadat, anmäl det på platsen. Är innehållet skadat, ta kontakt med La Redoute på 033 - 48 20 00.

Outlösta paket

Vi debiterar en avgift för paket som inte hämtas ut, vilket motsvarar de faktiska kostnaderna för frakt, retur, samt hantering. Vid reklamation eller retur, står du för transportrisken. Du som kund ansvarar för att godset inte är skadat innan du tar emot och kvitterar leveransen.
Spara alltid följesedeln tills returen är avklarad.

Så här gör du:

Obervera att varor måste returneras till La Redoute senast den 31/5. Gäller det en reklamation kan du efter den 31/5 skicka tillbaks varan till Ellos. Kontakta då Ellos kundservice på 033-33000 för att hantera dina ärenden.
1. Fyll i retursedeln (bifogad i ditt paket) vad du returnerar.
2. Ange orsaken till varför du inte är nöjd med ditt köp och vill returnera varan.
3. Använd den förbetalda returetiketten. Du betalar en returavgift (väljer du att returnera via Internet betalar du en lägre summa), som debiteras dig i efterhand oavsett paketets storlek eller antal artiklar. Har La Redoute AB gjort en felexpediering så betalar du inga avgifter.
Konsumentköplagen/ARN ger dig rätt att reklamera en vara inom 3 år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Påtala eventuella fel inom skälig tid.
Vid tvister som vi inte lyckas lösa, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden, arn.se eller Box 174, 101 23 Stockholm. Vi följer alltid deras rekommendationer. Du kan även använda den onlineplattform för klagomål som finns tillgänglig på EU-kommissionens webbplats: ec.europa.eu/odr.
För information om vilka rättigheter du som har som konsument rekommenderar vi dig att besöka Konsumentverkets hemsida konsumentverket.se

Webbretur – Billigare och snabbare service

Gäller till och med den 31/5. Gå in på Mitt La Redoute/Mina beställningar & returer, klicka på aktuell order och följ instruktionerna. Emballera och returnera sedan varorna samt bifoga retursedeln i returpaketet.

Återbetalning

Återbetalning för returnerade/reklamerade varor sköts av La Redoute till och med 20/6. Därefter hänvisas du till Ellos på 033-33000 för att hantera dina ärenden.
När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad återbetalar vi det belopp du betalat samt avgifter (postförskott och frakt) inom 30 dagar om hela beställningen är returnerad.
Vid kontantköp sker återbetalningen i första hand via Swedbanks utbetalningsservice. Om du inte är ansluten till systemet måste du själv kontakta Swedbank för att få ditt konto anslutet. Genom att använda Swedbanks utbetalningsservice slipper du eventuella kostnader som bankerna tar ut för att lösa in en avi.
Om du betalat med La Redoute-faktura, faktura eller konto, krediterar vi beloppet. Om du betalat med kort, betalas beloppet tillbaka till ditt kort.

Leveranssätt

Din besällning kommer att levereras som vanligt även efter att laredoute.se har stängt den 29/4.
Du har tre olika leveranssätt att välja mellan:
Fraktavgift tillkommer för varje beställning. Om din beställning delas upp i flera leveranser debiteras fraktavgiften endast en gång.

1. Express24
Med Express24 får du extra snabb leverans, endast 69;-. Beställ före kl 12.00, måndag- torsdag, samt t.o.m. söndag kl 12.00 och du får ditt paket nästkommande vardag, (för norra Norrland och Gotland tar det ytterligare en vardag). Beställer du övriga tider så får du ditt paket inom 48 timmar, (norra Norrland och Gotland inom 72 timmar). För Express24 välj SMS-avisering.

2. Standardleverans

Leverans inom cirka 4 till 9 vardagar. Du meddelas via SMS eller brev när paketet kommit fram. Du kan enkelt följa ditt paket på laredoute.se.

3. Hemleverans
Du får ditt paket levererat ända hem till din dörr på vardagar. Posten levererar fram till kl. 16 eller mellan kl. 17-21 på kvällen. Du aviseras via sms eller telefon och kan välja dag och tid för leveransen med ett leveranstidsfönster på 2-3 timmar. Det är viktigt att uppge rätt telefonnummer vid beställningen. Till vissa orter erbjuds leverans endast under dagtid.

För adresser med lantbrevbärare saknas tjänsten Hempaket. Har du lantbrevbärare kan du ändå kostnadsfritt få paketet levererat hem med ordinarie tur efter kontakt med Posten.

För tjänsten Hempaket saknas betalningsalternativ postförskott.

Övrigt

Vi polisanmäler alla bedrägerier och dataintrång samt försök till sådana. Vi förbehåller oss rätten att neka din order eller häva ditt köp för det fall vi har skäl att misstänka bedrägerier, dataintrång och/eller annan sorts missbruk av vår sajt.

Företagsinformation

Öppettider försäljning
Måndag – fredag 7.30 – 21.00
Lördag 9.00 – 17.00
Söndag 9.00 – 21.00
Tel: 033 – 48 20 00
La Redoute Sverige AB
504 80 BORÅS

Besöksadress: Ödegärdsgatan 6, Viared
Organisationsnummer 556552-0813
Fax:033 – 48 20 30
E-postadress: service@laredoute.se

Dessvärre är produkten slutsåld! Använd gärna vår sökfunktion eller leta i vår meny för att hitta en likvärdig produkt.