Vi tror att din e-postadress är felaktig. Var snäll och besök Mitt La Redoute för att rätta till problemet.
  • 0
 

La Redoute Sverige stänger butiken

La Redoute har haft verksamhet i Sverige sedan 1998 och i Norge sedan 2004 genom ett partnerskap med Ellos. Efter en ingående översyn har La Redoute beslutat att ingå ett exklusivt distributionsavtal med Ellos Group för den nordiska marknaden. Från och med den 29 april 2017 kommer Ellos att importera och sälja utvalda produkter från La Redoute i Sverige, Norge, Finland och även i Danmark, och erbjuda högsta kvalitet vad gäller service och kundrelationer.

La Redoutes svenska dotterbolag i Borås kommer att upphöra i slutet av juni 2017. De svenska och norska bolagen kommer att ta emot beställningar fram till den 28 april, och alla produkter som beställts till detta datum levereras som vanligt. Från och med den 29 april 2017 kommer kunderna att kunna köpa La Redoutes produkter från Ellos.


         
 

Mode på franska – sedan 1873

1873 öppnar Joseph Pollet ett ull-spinneri på Rue de la Redoute i Roubaix, Frankrike, och döper sitt lilla företag efter gatan det ligger på.

1922 ger sig La Redoute in i postorderbranchen under namnet Filatures de La Redoute, med en kollektion av stickade ullplagg. Idén lyckas och 1926 kommer den första La Redoute-katalogen ut. Den är 16 sidor tjock och innehåller 40 artiklar, alla stickade i ull.

1974 ställs La Redoutes anpassningsförmåga på prov. Under sex veckor lamslås Frankrikes alla postkontor av strejk. Fram till denna dag har all distribution av paket och beställning av varor skett via post. Nu tvingadas man tänka om, vilket leder till att man börjar ta emot ordrar per telefon och gröna bilar kör ut paketen direkt till kunderna.

1990 lanseras La Redoute-konceptet ”Les Années Couture”. Idén är att göra haute couture tillgängligt för gemene man. ”Les Années Couture” innebär att det varje säsong inleds ett samarbete med någon av modevärldens giganter som skapar en kollektion exklusivt för La Redoute. Exempel på kända modeskapare som medverkat är Jean-Paul Gaultier, Paco Rabanne, Yves Saint Laurent, Karl Lagerfeld , Issey Miyake … Listan kan göras lång.

   
Dessvärre är produkten slutsåld! Använd gärna vår sökfunktion eller leta i vår meny för att hitta en likvärdig produkt.